Pallkragarna 2017

Vårens planer för pallkragarna.

1: Hade förra året ärter, så i år lägger vi sallat, rädisa, kanske dill och persilja. Också vitlöken som får flyttas från fyran om den klarar flyttet vid det här skedet.

2: Hade förra året majrova. Nu kör vi med ärter.

3: Hade förra året sammetsblommor, morot och rädisa. Får finna sig i att ha majrova, eller gurka om jag finner fina plantor för bra pris.

4: Hade förra året vitlök… tycks ha detta år också. Som sagt, går till ettan om de bara klarar flyttet. 🙂 Skall leta upp färggranna morötter. Harlequin Mix F1 fungerade bra förra året, så vi kör med samma om jag finner frön. Hit får sammetsblommorna komma också.

5: ”stora pallkragen” har samma jordgubbar som förra året, klarade bra vintern. Lite sallat är där också. Borde flytta om här också, men stackarn kommer nog inte med i växelbruket… Kanske vi får leta reda på flera jordgubbsplantor och göra det till ett jordgubbsland. Vi lägger igen några sammetsblommor bland jordgubbarna.

6: Den gamla femman, som inte är med i växelbruket för den har perenner. Citronmeliss, gräslök och libbsticka. L lovade att sköta denna i år.

Det var en kall vår hittills, med snö och slask enda in i maj, så jag har inte haft intresse av att planera odlingarna tidigare. Men nu tog M i att sköta 1-4, L sköter 6:n och 5:n sköter väl N och jag tillsammans, så det blir nog bra igen.

Uppdaterar pallkragsinnehållen när allt är planterat, så att vi har i minnet vad det blev på riktigt.

morotpase

Det här inlägget postades i Örter, Bär, Blomma, Grönsaker, Minneslapp, Odling, Planering och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s