Nu är det vår igen

pallkrage5…och sådden är i fart!

Av fem pallkragar är fyra fyllda, det är ganska så bra. Stora kragen har en blandning av sallat, morot, två olika sorters jordgubbar (en tidig, en remonterande) sammetsblommor och ärter. ”Ettan” väntar på solrosor och ärter, ”tvåan” är fylld med majrova, ”trean” med sammetsblommor, morot och rädisa medan fyran har vitlök från hösten. Morötterna skulle önska sig skydd för hela tiden, kanske det lyckas i trean.

Den gamla bädden som förra året hade hyresgäster (humlor) blev fixad och fick frön av honungsfacelia. De är vackra och humlor älskar dem. För att inte tala om de nya tulpanerna, som tur nog klarade vintern (som inte hade nästan alls snö jämfört med tidigare vintrar). Får se om det är tulpaner som kommer igen, eller var det en vårs njutning. De flesta tulpanlökarna är nära hongungsfacelian, men några också vid huvudingången.

För att inte glömma skriver jag upp också de tidigare i jorden lagda clematisarna. De är på båda sidorna om kojan, ena mellan buskarna och pionen, andra i bland med de andra perennerna. Lite fel lade jag den vid buskarna, för den börjar växa bort från kojan, fasten tanken var att få den mot kojan. Nästa gång får jag luta ner clematisen ordentligt mot det hållet jag vill att den skall börja växa. Det viktiga är väl ändå att rötterna kommer tillräckligt djupt för att klara vintern… Tänka sig att tänka på vintern vid det här laget!

Jag önskar alla njutbara tider med granna färger och mycket grönt!

 

Det här inlägget postades i Bär, Blomma, Grönsaker, Lök, Odling, Perenn och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s