Vårsysslor, take 2

Denna gång var vi två som grävde upp en mängd med ogräs och kantade stora gräsmattan. Ogräsrenset fyllde en stor sopsäck. Gjorde hål i säcken och låter den ligga under sommaren, kanske skakar om den lite grann, så den luftar sig mer än bara genom hålen. Vid något skede får dessa gå in i komposten.

Plantorna vi lade i jorden förra gången behövde vatten. Speciellt klematisarna hoppas jag att klarar sig, fastän jag inte lade någon dränerande jord i hålet under dem. Dessa klematisar (multi blue och president) kommer visst från Holland, så får se om de klarar klimatet, speciellt när de fick genast gå ut på friland.

Enligt någon text jag läste efter att ha planterat dem skulle det vara bra med sand också vid stjälken. Då står de djupt, men inte fuktigt. Sol ska de också ha, men inte nära roten, därför fick de gå vid pionerna. Förhoppningsvis har vi pionkramande klematisar i många år (den gamla pionkramaren borde flytta brevid de nya, men vet inte när jag vill göra det).

Det här inlägget postades i Blomma, Gräs, Perenn, Rensning, Vatten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s