Köttätare

Jag har en Venus Flytrap (Dionaea muscipula) som så här på vintern har börjat svartna. Lite är ännu grönt, men man blir skeptisk över överlevnaden.

Som tur har jag inte gett upp och läste i stället den här artikeln på BHG. Det är normalt att bladen dör på vintern och kommer till liv igen på våren. Lite kyligare borde man ha det än normal rumstemperatur, men allt kan man inte ge sina blommor.

Funderar på att lägga det lilla livet in i en glasburk nu när vi har flyttat och vi har inte mera söderläge för blommorna. Om jag minns rätt har jag en burk som väntar på användning…
image

När man tittar noga kan man se lite grönt nytt sticka upp också på andra sidan av krukan. På bilden nedanför ser man de två bladen som tittar högst upp från krukan.
image

Annonser
Det här inlägget postades i Blomma, Minneslapp, Planering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Köttätare

  1. Kati skriver:

    Mä olen ymmärtänyt, että tämä on haastava talvettaa. Mä nakkasin lasten lihansyöjäkasvit suosiolla roskiin. Etsin syksyllä tämän kaltaista postausta, mutta en löytänyt.

    • zZz skriver:

      Niin minäkin, mutta tuli kokeiltua onneaan silti. Onhan tuo surullisen näköinen verrattuna kaupan vastaaviin, mutta ehkä tämä(kin) kokeilu opettaa jotain. Nyt mietin uskallanko siirtää sen lasipurkkiin, jolloin se olisi hiukan kauniimman näköinen… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s