Skördefredag är här igen!

Det är nog något med att skörda på en fredag. Tycks alltid bli den sista arbetsdagen i veckan som man bara måste få något gott från trädgården.

Skörden i en Garden Girl kasse

Idag tog jag med mig mera än vad jag någonsin tagit tidigare på en gång. Det blev flera kilo äpplen, morötter, bondbönor, 6 smala purjolökar, två pumpor (varav en är för stor, smakar troligen inte lika gott som små), citronmeliss och en perfekt majs.

Vad-hittar-vi-här

Det blev lite skralt med majs i år, två så att säga perfekta kolvar, en mängd med halva kolvar och en mängd med bara några majskorn i sig. Den roligaste är nog den som hade två korn som ser ut som knappar. När man tittar på bildens tre kolvar kan man tänka sig att kornen är platta tills de inte ryms att vara så.

Tre majskolvar, alla har inte lika mycket ätbart

Den stora pumpan blir väl en Halloween-pumpa. Något roligt att pyssla med barnen. Vem får månne hålla i kniven som skär pumpan?

pumpor

Några av äpplena äter vi på direkten, men de flesta blir troligen till äppelmos. Morötterna och purjon vet jag nog inte ännu vad man skulle göra av dem. Går det att göra morots-purjo-soppa, liknande som med potatis? Troligen inte, om man inte tillägger lite potatis också.

Citronmelissen har en så underbar doft att den kommer nog att alltid ha en plats i trädgården. Bara den klarar vintern, borde kanske flytta några plantor på olika ställen för säkerhetens skull. Av den blir det troligen te, så de får torka i lugn och ro i sovrummet.

Annonser
Det här inlägget postades i Örter, Frukter, Grönsaker, Odling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skördefredag är här igen!

  1. Fröbomb skriver:

    Härlig skörd! Varför blir majskolvarna så där?

    • zZz skriver:

      Majsen är vindpollinerad, så pollineringen har inte gått bra. Kanske för lite majsplantor, eller de är för nära eller för långt ifrån varann. Troligen bara för lite plantor… 😉 Borde ha ett stort fält med dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s