Vårens viktigaste sådder gjorda

Nu är jag nöjd! Sist och slutligen är det som jag har tänkt att skall ner i jorden det här året på sin plats. Idag hittade jordgubbarna sin plats på kanten av köksträdgården och frön av morötter (Jeanette och Ingot) kom i jorden (en mängd av dem, man skulle ju kunna önska att någon av dem hinner växa till sig). Jag satte också flera purjolöksplantor mellan morotsraderna, citronmeliss (plantor) och 7 stycken frön av libbsticka, varav två sparas om fler växer upp.

Purjon klarar inte av vår ivrige trädgårdsmästares omplanteringar på balkongen, så den fick en annan plats i stället. Citronmelissen och libbstickan är flerårig, så de får nu stå tillsammans. Till samma plats kommer kanske också andra fleråriga ännu i år.

Blomkålen hade jag lyckats glömma, plantorna ser ganska dåliga ut (de var torra), men kanske ett par växer upp mellan majsen. Bland majsen växer också majrovorna, som njuter av sin tillvaro. De har redan fått sina första blad fastän det är mindre än en vecka sedan fröna planterades. Majrovorna skall också gallras ordentligt, ser ut som om alla fröna skulle växa som kom ner i jorden… Hästgödseln har effekt, ser det ut som!

För att underlätta bevattningen installerade vi i förrgår en microdrip anläggning. Nu behöver man bara lägga på kranen och alla växter får små droppar med vatten. Väldigt behändigt.

Annonser
Det här inlägget postades i Örter, Grönsaker, Odling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s