Vår i trädgården

Vår lilla trädgård börjar vara färdig för vårjobb. Idag fick vi allt torrt klipt undan och jag tog av en gren från hästkastanjen. Tittade menande på de andra grenarna, men vågade mig inte på dem… Träden har en sådan form att det känns svårt för en nybörjare att få dem lägre. Förstås borde man fixa sådant när trädet är ungt med att böja grenar och klippa de grenar som tävlar med den som skall vara högsta huvdgrenen (kilpalatva på finska). Nu får man bara göra det bästa man kan och hoppas att det räcker.

Riset vi fick blir förhoppningsvis en varmbädd (eller bara upphöjd bädd) för pumpan. Läget är bra och pumpaplantorna växer så det knakar. Flera av dem har blomknoppar, nu borde jag bara leta reda på om det är ok eller dåligt…

För övrigt var det ca 20 cm snö på de flesta ställen. Vid stugan och buskarna vid vägen var marken framme, men för att jämna ut det fanns det mera snö på andra ställen. Orkade inte ta mig till den delen för att titta på körsbärsträdet. Egentligen är jag lite rädd att kaninerna har hittat sig dit nu.

PS. Blomkålen sticker upp ur jorden helt ok. Två av citronmelissen lika så. Alla plantor har visst fått lite för mycket vatten. Nu är det svår balansgång att inte ge för mycket men inte heller döda dem i torkan. En vecka har det sett svårt ut, tur att alla har klarat sig hittills. DS.

Annonser
Det här inlägget postades i Buske, Träd och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s