Frösådd, omgång två och tre

Har glömt att uppdatera när jag sått frön. Frösådd nummer två (19.3.) blev majs (sockermajs Early King) i åtta papperskrukor, varav 6 växte upp snabbt (ca. en vecka i stället för 12 dagar). Två syns inte ännu heller, troligen kommer de inte att växa upp. Idag (7.4.) lade jag fyra till för säkerhets skull.

För ett par veckor sedan hade vi ännu ett köksbord att äta vid. Fågelskrämman står i sådden ännu.Mellan dessa gånger har jag också omskolat plantor. Purjolök och tomat har hoppat in i tvättade mjölkburkar (hett vatten för att få bort alla bobbor) och papperskrukor. Ringblommorna lade jag i flera små burkar, får se vad jag gör åt dem, borde väl plantera dem i en stor kruka som jag lägger på balkongen… Majsen lade jag direkt i papperskrukor, för de tycker visst inte om att bli störda. Idag märkte jag ändå att deras rötter är ca. 15 cm långa, så de kommer ut ur sin kruka… Inte några små rötter utan en grov stamm. Kanske de skulle behöva clematiskrukor?

Idag (frösådd nr. 3) kom också citronmeliss (såsom lobelian, borde den här vara snabb och lätt, men har väl tagit en förodlingsvariant i misstag) och blomkål ”Snowball” i jorden. Behöver få örtspiralen eller någon annan plats byggd för de fleråriga örterna… Frön för den platsen är åtminstone citronmeliss, libbsticka och en variant av rucola.

På tal om libbsticka levisticum officinale, den borde också sås snart. Får ta itu med den när jag hinner och orkar omskola de resterande vattenmelonerna (vad skall jag göra med alla dessa plantor?) och purjolök.

För att inte blanda med frön som jag inte mera tänker så denna vår (alltså som jag sått tillräckligt av redan och resten går till nästa år), lade jag dem med framsidan bakåt i frölådan. Om jag fortsätter att göra det på rätt sätt kan jag vända frölådan i slutet av hösten och har allt i rätt ordning utan att behöva gå igenom alla frön! Vilken idée!

Annonser
Det här inlägget postades i Örter, Grönsaker, Minneslapp, Odling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s