Karoo

Karoo lådan öppnad och inspekterasDet blev en Karoo-växtvägg. Nu väntar den på något grönt och att få hänga på väggen i vardagsrummet. Lådan innehöll behållaren för 9 växter (de har gemensamt mullutrymme), mullblandning (vilken inte behöver tilläggas näring på 12 veckor enligt infobladet) och en pappskiva som visar var man skall borra hålen om man lägger den på väggen. Förstås kan man använda den på bordet lika bra, men bordsutrymme kommer den inte att få.

Det viktigaste är att hälla högst en liter vatten in i systemet, om det blir för blött får man vått om fötterna. Det lönar sig att hålla ett öga på den lägsta fåran, vattnet rinner in i den innan det fortsätter ner på golvet.

Man kan använda Karoo både inne och ute, men nu börjar vi nog med inneskörd. Kanske den får gå ut på balkongen på sommaren, men troligen inte. Den får tillräckligt med sol på väggen jag planerat åt den hela det ljusa halvåret och jag har lättare att skydda den mot för mycket värme. Dessutom är det lättare att hämta örter eller sallat när man inte behöver öppna dörrar för att komma åt dem.

Annonser
Det här inlägget postades i Örter, Balkong, Odling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s