Smarta krukor

Hobby Hall säljer en finländsk version av en smart kruka, Bloom Smart Pot. Den är gjord för innebruk med teknologi som berättar när du ska göra vad åt din blomma. Den har ett fack för vatten (5l) och ett för jorden (3l), kanske också en för näringstillägg, det kommer inte fram ordentligt. Systemet tycks åtminstone berätta bland annat när man borde putsa bladen (om man väljer ett sådant program), så kanske den också bara berättar när man borde lägga näring i vattnet.

En billigare, mindre teknisk lösning är Smart pots. En påse som ”beskär rötterna” (air root prunes) och på så vis ska ge bättre liv åt växten, för att rötterna förgrenar sig i stället för att växa runt i en kruka. Troligen en kruka som något man hellre använder ute än inne, men priset är bra och de har stora krukor. Det är något i stället för att göra sina odlingspåsar själv.

Willab Garden har krukor (2-6 st.) med vattentank, inte något att ha på paradplats, men fungerar i två veckor. Kruksetets tank är 47 liter, medan krukorna är 8,5 liter (nästan lika stora som ”vanliga” hinkar a 10 liter). Bevattning med keramisk kon och slang i vattenbehållare Med lite mindre vattenbehållare får man kanske lägga på vatten oftare, men kan välja själv hur det ser ut. Då kan man köpa en kon av keramik med slang till den valda behållaren, lägga konen i den fuktiga jorden och försöka komma ihåg att tillägga vatten nu och då. Dessa system vill ha vattnet i samma nivå eller högre än vart det sugs, så man kan inte använda tanken som ett bord.

För sådd är kanske det bästa ändå en kapillärmatta på en bricka, eller sedan att spruta ovanifrån var och varannan dag. Det senara kommer jag troligen att göra än en säsong.

Det här inlägget postades i Blomma, Minneslapp, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Smarta krukor

  1. brian skriver:

    http://www.oxygenpotsystems.com has some nice fabric pots as well. Smart pots are wonderful though

    • zZz skriver:

      Thanks for the link, looks interesting! Everything that helps in keeping the plants alive is lovely. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s