Solros – frön för sommaren 2013

image
Bilden från http://pixabay.com/en/sunflower-season-summer-black-1926/
En av de enkla ettåriga jag hoppas barnen kommer att njuta av är solrosorna. Vi har två olika sorter att så, men de är ganska lika till växtsättet: båda förgrenar sig. Undrar just hur det skall gå, böjer de av sig vid första bästa vindpust? Bäst att lägga färdigt pinnar vid plantorna, som man kan stöda dem mot. Jag som inte ville ha mera hängiga, stödberoende växter…

Läste lite tips på Trädgårdsväxter och Allt om bostad. Först lönar det sig att lägga fröna mellan fuktigt hushållspapper och välja ut de som gror, då missar man inte med dåliga frön.

Det kan vara bra att ha upphöjd bädd, vilket jag får väl göra för hela sällskapet, för att det inte blir för vått om fötterna i lerjorden. Odlingen sker både framme vid vägen och i köksträdgården (inte vid potatis, men det lägger vi inte), så får både fåglarna sina frön och vi våra. För att hålla fåglar borta från fröna, kan man lägga en papperspåse till huva när rosen blivit gul om nacken. Solrosfrön lär vara goda rostade och i stället för nötter – och väldigt näringsrika, så det gäller väl att pröva spara några.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomma, Odling, Planering, Tips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s