Tomatpartaj!

Med den här farten kommer vi att vara självförsörjande på tomat en tid framåt! Köpplantorna ger en tomat varannan dag och våra egna hundreds and thousands har namnet troget en mängd med blommor. T.o.m. en liten liten grön boll syns sedan några dagar tillbaka! Så det gick väl ändå att driva upp sina egna tomater.

Den längsta tomatplantan är 1 meter hög, kompisen brevid kanske 75 cm, medan de på friland är ca. 25 cm… Men de har också några små blommor. Om det blir varmare på nytt så får vi kanske frilandstomater i år. Jag är lyckligare än man borde vara över några tomater…

Tomatblommor på balkongen.Det underliga vid tomatfoten är en plastflaska med ett litet hål i bottnet. Prövar på att vattna dem med flaskvatten med en struthatt (fungerar). Lade den första flaskan för nära krukan vilket gjorde att flaskan blev genast tom (krukan är för torr för systemet…;) men nu när de är längre inne i krukan är det ok.

Ett annat semiautomatiskt bevattningssätt är att använda bara flaskan, utan kork (då kommer det nog lite mera vatten ut ur flaskan – och är svårare att vända upp-och-ner). Eller om man har någon trevlig vattenbehållare högre uppe än krukan, så kan man ju lägga fuktade bommullstrådar därifrån ner i krukan. Eller köpa en färdig med slang och liknande kon som går in i flaskan ovan. Det har vi för en inneblomma (inneblommor glömmer jag alltid att vattna).

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Grönsaker, Tips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s