Rosens kraft och vårstädning

Söndagens trädgårdsarbete innehöll en mängd av rosenbuskens taggiga grenar. En stor soppåse full av dem igen en gång. Som tur tar de nog slut efter några år… om allt går bra. Rosenbuskarnas rötter lever visst flera år under jorden fastän man skulle ha stympat dem, vilket förstås gör dem trevligt lättdelade, men problematiska vid det skedet när man har av busken på fel ställen.

Som tur var hade mina föräldrar redan gjort grovjobbet, så jag fick komma till en välputsad f.d. rosenrad och leka lite med spade och sekatör. Man känner sig så duktig ibland. Sanningen att säga finns det nog ännu också mycket att gräva upp, det är otroligt hur rosorna har långa och sega rötter. Fastän man inte märker dem nu, så kommer vi helt säkert att hitta en stor påse full med rötter när vi gräver nya buskar på denna plats.

Vi rensade lite i perennrabatterna också, det skall ju se snyggt ut innan djungeln växer upp igen. Gräsmattan fick också en kamning med krattan, kanske den känner sig lite vackrare inför våren, den också. Nu när man ser lite bättre hur allting står till i trädgården planerade vi än en gång ett förråd vid stugan. En gräsklippare skulle vi behöva och den behöver ett förråd. Inte för att det skulle vara illa för alla andra saker också som krukor, stolar, de flesta trädgårdsredskap… Det är så mycket man skulle behöva den till att vi får inte plats för den på tomten, så det kanske inte blir någon tilläggsbyggnad det här året heller.

Körsbärsträdet har klarat nu tre vintrar, så den kommer väl att överleva. Den här våren var den i en stor vattenpöl, vilket säkert inte är en bra sak, men det mesta vattnet hade nu torkat i solen. Före nästa vinter skall vi försöka göra något så att vattnet inte blir stående just där, utan sprider sig fast till trädgårdslandet. Nu gäller det bara att klippa trädet snyggt och hoppas att det får många blad och blommor.

Det här inlägget postades i Funderingar, Rensning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s