Urban odling

Våren är här om man kan lita på min uppdateringsiver. Nu hittade jag en blogg om en cityodlare. Närmare bestämt är det Sandra Holmes planterar på balkong och koloniträdgård, låter passande för en som har en ministuga. Därifrån kan man kanske få lite inspiration nästa gång det behövs. Rabarber bland annat

Jag borde leta bloggar om någon som cityodlar på stadens mark, eller på ingenmansland (gerillaodlar). Vet inte hur många vågar skriva om det, men när HBL har skrivit om det så är det väl inte så speciellt mera? Men då är det väl inte heller så roligt att skriva om det… Här har vi en åtminstone och en hel sajt om gerillaodling i  Stockholm och förstås den finländska och finskspråkiga Dodo, det är ju gruppen som tidningarna kommer åt.

Jag önskar det fanns fler som odlar på oskött mark (bara markerna inte har något giftigt i sig och det som odlas är ätbart). På så vis blir odlarna fler, det ser snyggare ut med en välskött odling och kanske någon får hälsosammare mat. Dodo gör väl sitt för att detta skall bli en normal hushållssyssla.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Odling och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s