Stilleben för trädgården

Borde man fundera och planera stilleben (på finska asetelma, för oss som inte kan vårt modersmål), eller är det något som man med snabba vändningar och intuition gör när det faller sig in?

Jag tittade in på Min Eden och det nyaste inlägget sa att titta på stillebensfotona. Det är ju en del av trädgårdens själ och anda, med små speciella idéer får man ett skratt eller märker någon mindre blomma. Jag har haft för mycket att göra i trädgården för att kunna ännu på riktigt fundera hur man kan pryda den efter att blommorna är på rätta ställen. Men kanske det är dags nästa sommar.

Det kommer att finnas små älvstugor i äppelträdens stammar (dörr och fönster, inte på riktigt förstås), vattenkran upp för vilken någon blomma borde klättra och förstås små statyer, vilket i det här fallet betyder smådjur.

Trädgårdsmus av plåtDelarna till älvarnas fönster och dörr borde jag jobba med nu, när det inte är växtsäsong, de andra har jag redan färdigt, men väntar på sin rätta plats.

Sedan finns ju trädgårdsmusen, som för bort ohyra och hämtar fjärilar. Den stackars hjälpredan stelnar alltid när den fotas bland buskarna. Trädgårdsmusen i sig själv kan man ju inte kalla stilleben, men hon passar in i sin buske så de får tillsammans vara passande.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Stilleben och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s