Växthus till balkongen

Jag njöt av SVTs program Gröna rum och fick kanske en ide till balkongen: en hyllstege, med plast som man fäster högst upp, så att man kan rulla ner det när man vill skydda plantorna på hyllorna. Kekkiläs odlingsvitrin Lite som ett växthus, men tar mindre utrymme än det snygga växthuset som Kekkilä säljer. Bara man nu hittar en passande stege, de så kallade inrednings stegarna är vanliga stegar, som man inte kan klättra på. Jag vill naturligtvis ha en med hyllor. Kanske det gäller att göra en själv?

De mindre växthusen, t.ex. Ikeas Socker passar bara på bord, och bordsytor har jag inte heller i överflöd. Ikeas Socker miniväxthus Den har jag funderat på att använda till tomatplantor nästa vår, ett så litet växthus kan man flytta från hemmet till trädgården ganska enkelt. Där kan man låta plantorna härdas och flytta dem sedan ner i jorden när det passar.

Men den billigaste versionen är ändå inte Ikeas, utan t.ex. en använd karamell låda av genomskinligt plast (de där över 1kg lådorna som till exempel Hobby Hall säljer emellanåt). Släng innehållet, lägg mull och frön i lådan, gör några hål i locket, ge tillräckligt vatten och lägg locket på. Om det blir för varmt i lådan, kan man alltid lämna locket lite på glänt.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Odling och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s